Ga naar inhoud
Sluiten

Joeri van de Riet | Directeur

De samenleving is toe aan sociaal ondernemerschap. Mensen die een positief verschil maken door initiatief te nemen en goed vooruit te kijken. Dat komt in zoveel facetten van Buurtgids terug dat hij hier aan mee moest gaan werken.  Joeri’s passie is het verder brengen van bedrijfsconcepten die de wereld beter maken: sociaal ondernemingen van de toekomst. Hij doet dat vanuit zijn bedrijf Urban Impact. Deze wereldverbeteraars biedt Joeri workshops, training en het (samen) ontwikkelen van projecten. Hierdoor is hij dus logischerwijs bij Buurtgids terecht gekomen. Een prachtinitiatief met grote potentie. Joeri helpt mee in de  zakelijke ontwikkeling om van Buurtgids een volwassen organisatie te maken. >>joeri@buurtgids.nl

Annemarie van der Veen | Oprichter

Annemarie is de bedenker en mede-oprichter van Buurtgids. Ze won in 2016 met haar idee ‘de Amsterdam Boiling Award’, een instant crowdfunding voor ongeduldige stadsmakers. Dit gaf haar de boost om het idee verder brengen.  Het thema ‘welkom in je buurt’ staat centraal bij alles wat zij onderneemt. Ze is 20 keer verhuisd en weet hoe handig het is als iemand je even wegwijs maakt in je nieuwe buurt. Voordat zij sociaal ondernemer werd heeft zij als gids toeristen door Nederland geleid. Om met het rondleiden van mensen een blijvende impact te maken heeft ze Buurtgids bedacht.

September 2021: “Ik heb me 5 jaar met hart en ziel ingezet om Buurtgids op en uit te bouwen. Ik ben trots op wat we hebben bereikt. Nu Buurtgids groeit trek ik me terug omdat ik graag ‘in mijn eigen buurt’ actief ben.” Joeri en de rest van het team zetten Buurtgids2.0 op de markt. 

Maartje Weekhout | Buurtcoördinator

Ik ben dol op ‘ontdek je plekje’ en mensen zich ergens thuis te laten voelen.

Maartje organiseert al meer dan 25 jaar informele tours en evenementen voor en door buurten in Amsterdam. Daarnaast wordt ze enthousiast van dingen voor elkaar krijgen, maar dan wel voor zaken die wat bijdragen en blij maken. Bij buurtgids kan ze al die dingen combineren en ondertussen op de fiets van haar lievelingsstad en dito bewoners genieten. Maartje is Stadscoördinator Amsterdam West en Zuid voor Buurtgids.  Vragen of ideeën?

>> maartje@buurtgids.nl of  06 19 200 148

Sophie van IJken | Buurtcoördinator

Sophie heeft altijd al een sterke connectie gehad met Amsterdam. Logischerwijs kwam ze hier dan ook terecht en richt ze zich nu op maatschappelijke projecten in Amsterdam-Oost. Wonen en werken in de mooiste en fijnste stad ter wereld, dat is iedere dag weer een cadeautje voor haar. Sophie houdt ervan om mensen samen te brengen en vindt dingen organiseren die een bijdrage leveren aan onze maatschappij het leukste wat er is. Sophie is Stadscoördinator Amsterdam-Oost voor Buurtgids. Heb je een vraag of een leuk idee? Neem contact op:

>> sophie@buurtgids.nl of 06-81140144.

 

Betty van der Heijden

Betty is financieel geschoold en heeft het hart op de goeie plek. Zij verzorgt de boekhouding voor Buurtgids.

>> betty@buurtgids.nl

 

Bestuur

Sandra Bos

Voorzitster van Stichting Buurtgids
Werkzaam als:
Senior onderzoeker, docent en projectleider Hogeschool van Amsterdam

Jan de Jong

Secretaris van Stichting Buurtgids
Werkzaam als:
Onderzoeker gemeentelijk beleid & beheer Gemeente Den Haag

Jelmer Yde Bergsma

Penningmeester van Stichting Buurtgids
Werkzaam als:
Freelance marketing professional bij Category Boost

Luca van der Putten

Algemeen bestuurslid en oprichter van Stichting Buurtgids
Werkzaam als:
Freelance stadmaker van bruisende projecten in de stedelijke buitenruimte bij Plan Bruist

Feye van Olden

Algemeen bestuurslid en oprichter Buurtgids van Stichting Buurtgids
Werkzaam als:
Eigenaar: www.buurtproject.nl // www.wijkwiskunde.nl

Vacatures

Wil jij helpen Buurtgids te versterken en bekend te maken? Kijk hier om te zien welke hulp we in ieder geval kunnen gebruiken.

Design

Springtide Studio’s heeft het Buurtgids-gevoel omgezet in een mooi design: creatief bureau voor concept, creatie en productie.

Fotografie

Voor een groot deel van de foto’s en teksten van de ‘buurtboekjes’ danken wij Mila van Egmond.