Ga naar inhoud

Buurtgids team

Annemarie van der Veen

Annemarie is sociaal ondernemer en heeft gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Met haar achtergrond in het hotelmanagement beschouwt zij nu de buurt als het hotel. ‘Iedereen zich welkom en thuis laten voelen, erbij betrekken en zorgen dat zij het naar hun zin hebben in hun buurt’, zijn de redenen waarom zij onderneemt.  Projecten die zij heeft opgezet of aan meegewerkt zijn BuurtBalie, Indische BuurtgalaBuurtcamping, Gebiedonline.

“Ik ben zelf 20 keer verhuisd en weet hoe moeilijk het kan zijn om je ergens weer opnieuw thuis te voelen.”

Voordat zij sociaal ondernemer werd heeft zij als gids toeristen door Nederland geleid. Om met het rondleiden van mensen een blijvende impact te maken heeft ze Buurtgids bedacht.

>> annemarie@buurtgids.nl

Luca van der Putten

Als oprichter en eigenaar van PlanBruist richt Luca zich op bruisende stadsinitiatieven waar ontmoeting, activatie en vernieuwing tot stand komen. Buurtgids past helemaal binnen dit plaatje. Luca is geboren en getogen in Amsterdam en heeft als weg- en waterbouwkundige een grote ervaring met het leiden van binnenstedelijke projecten. Deze professionele en persoonlijke ervaring van lokale impact en betrokkenheid neemt hij mee in de ontwikkeling en uitvoering van Buurtgids.

>> luca@buurtgids.nl

Feye van Olden

Feye is cultureel antropoloog, verricht buurtonderzoek en initieert buurtprojecten. Hierbij bemiddelt hij tussen verschillende partijen en streeft hij een hands-on mentaliteit na: vooral aanpakken en uitvoeren. Als actieve bewoner en professional is hij betrokken bij het proces van overheidsparticipatie en maatschappelijke aanbesteding. Al vijf jaar organiseert en ondersteunt hij buurtbewoners bij het opzetten van De Buurtcamping. Tevens is hij sinds 2012 coördinator en mede-initiatiefnemer van het lokale tijdgeld-systeem de Makkie in Amsterdam-Oost. Dit alles doet hij vanuit twee bureaus waarvan hij de (mede-)oprichter is, stads-antropologisch onderzoeksbureau Wijkwiskunde en projectbureau BuurtProject.

>> feye@buurtgids.nl

Antje Tilstra

Door haar achtergrond in Sociologie weet Antje hoe uitdagend het kan zijn om sociale cohesie in een buurt te vergroten. Ze gelooft in de waarde van participeren en ontmoetingen, waardoor mensen zich meer thuis voelen in een buurt. Deze visie en overtuiging neemt ze mee in de uitvoering van Buurtgids. Naast haar werkzaamheden bij Buurtgids, is Antje projectcoördinator bij Starters4Communities waar ze samenwerkt met buurtinitiatieven en startende sociale ondernemers.

>> antje@buurtgids.nl

Jan de Jong

Door werkervaring bij een woningcorporatie weet Jan hoe belangrijk het is dat buren wél met elkaar praten en dat er in de buurt een of meer mensen zijn die een oogje in het zeil houden. Daarbij maakt zijn achtergrond in politieke theorie en filosofie dat hij overtuigd is van de waarde van lokale betrokkenheid als bestaansvoorwaarde voor een vitale democratie. Het op buurtniveau samenbrengen van mensen met verschillende overtuigingen en achtergronden zoals Buurtgids doet is hiertoe een mooie aanzet.

>> buurtgids@buurtgids.nl

Vivian Mac Gillavry

Vivian is cultureel antropoloog en studeert daarnaast parttime aan de Gerrit Rietveld (kunst)academie. Tijdens haar masters antropologie deed ze onderzoek voor het Volkenkunde Museum en was zij als research associate verbonden aan het Research Center for Material Culture. Al negen jaar voelt Vivian zich thuis in Amsterdam en zij gelooft dat Buurtgids de bewoner betrokkenheid in Amsterdam enorm kan vergroten. Met veel plezier voert ze daarom kwalitatief onderzoek uit voor Buurtgids.

Dineke Hart

Dineke is buurtbewoner van Amsterdam-Oost en zet zich graag in om haar buren en de buurt beter te leren kennen. Na haar studie bouwkunde heeft Dineke drie jaar als werkvoorbereider bij een aannemersbedrijf gewerkt. In die tijd is Dineke zich ook steeds meer gaan inzetten voor buurtprojecten. In 2017 heeft zij met haar vriend De Buurtcamping Flevopark georganiseerd, is zij samen met andere gestart met het bouwen van een plastic shredder, doet zij fanatiek mee met activiteiten vanuit het buurthuis, gaat zij elke vrijdagochtend naar Buurtatelier Tante Gerritje en ga zo maar door… “Ik begin steeds meer te beseffen dat een leuke buurt veel met je kan doen”. Dineke gaat bewoners per pand, blok of straat uitnodigen voor een tour die speciaal voor hen is gemaakt. Dit is een pilot om te kijken of deze manier van uitnodigen aanslaat en wat de effecten hiervan zijn.

Fotografie

Voor een groot deel van de foto’s en teksten van de ‘buurtboekjes’ danken wij Mila van Egmond.

Design

Rdesign heeft het Buurtgids-gevoel omgezet in een mooi design: creatief bureau voor concept, creatie en productie.

Website

Kyver ondersteunt ons op allerlei manieren rondom de website. Hun motto is: Samen gaan we voor communicatie met een positieve impact.

Vacatures

Wil jij helpen Buurtgids te versterken en bekend te maken? Kijk hier om te zien welke hulp we in ieder geval kunnen gebruiken.