Ga naar inhoud

Corona en Buurtgids

Wat doet Buurtgids?

Deze Corona crisis treft ons allemaal. Hoe lang dit gaat duren weten we niet, maar tot maatregelen worden versoepeld c.q. ingetrokken zullen we we geen tours organiseren waarbij mensen fysiek samen komen.

De wereld wordt voor iedereen letterlijk kleiner, omdat er passende maatregelen zijn  getroffen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Dat betekent ook dat het belang van buurtbetrokkenheid alleen alleen maar groter wordt! Je ziet dit door alle hartverwarmende initiatieven die plaatsvinden. Nationaal, maar ook in de buurt. Kijk dus om naar je buurman en buurvrouw, zeg gedag en help de kwetsbaren in je buurt waar je daarvoor de mogelijkheid hebt.

Juist nu kan iedereen een beetje buurtgids worden.

Help je buurt met de volgende 3 praktische tips!

1) Meld je aan op www.voorelkaaramsterdam.nl

De sociaal werk organisaties in Amsterdam werken samen onder de naam VoorelkaarinAmsterdam om burenhulp te organiseren en coördineren. Wil je dus helpen? Meld je dan aan.

 

2) Directe hulp bieden?

Wil je zelf direct hulp aanbieden aan mensen die het nodig hebben? Zie het formulier van Nextdoor, dat je zelf kan printen en in de bus bij buren kan doen. Wil je koken voor buurtgenoten? Denk dan aan Thuisgekookt.

3) Houd contact met je buren!

Niet in het echt ontmoeten? Dan maar digitaal. Er ontstaan overal buurthulp app-groepen. Hieronder zie je een voorbeeld van buurt in Amsterdam  West. Deze werken erg goed. Misschien zijn er in jouw buurt ook al groepen gaande om je bij aan te sluiten.

 

Bovendien zullen er in jouw eigen buurt nog meer initiatieven zijn om bewoners te helpen.

Belangrijk!
Het informeren van hulpaanbod aan kwetsbare doelgroepen is door het uitsluiten van fysiek contact tot 1,5 meter natuurlijk erg lastig. Veel contact gaat via digitale wegen, maar dat is wellicht niet toereikend. Daarom is hulp van buren nog waardevoller dan het normaal is.

Fijne dag!