Ga naar inhoud

Corona en Buurtgids

Ja! we mogen weer samen de buurt in. Dus ga je (weer) mee op tour door je buurt? We hebben twee versies van de tours:

  1. Je kunt je aanmelden voor een tour in kleine groepen. Daarvoor kies je en datum en kun je met je buren een de gids op pad. Hoe we de coronamaatregelen in acht nemen lees je in ons protocol hieronder.
  2. Je meldt je aan voor een online tour. Die kun je met je eigenhuishouden gaan lopen of vanuit huis bekijken.

Geniet ervan!

Protocol

We zorgen ervoor dat de groep de maximale grootte aanhoudt die het RIVM voorschrijft. 

Wij vermijden drukke straten en kleine pleinen. Ook gaan wij voorlopig niet naar binnen bij te kleine ruimtes. Gelukkig blijft er genoeg interessants over! Voor het overige passen wij de richtlijnen toe die de RIVM en de overheid hebben gesteld.

Voor aanvang van de tour

  • De gids informeert of de deelnemers Corona gerelateerde klachten hebben. Mocht je klachten hebben of de gids twijfelt hierover, dan kan je helaas niet deelnemen. je kan je dan voor een andere tourdatum inschrijven.

Tijdens de wandeling

  • De deelnemers zijn zelf verantwoordelijk om tenminste 1,5 meter afstand te houden, van elkaar en tot de gids. Ook de gids houdt die afstand aan. Geef elkaar dus de ruimte.
  • Volg de aanwijzingen van de gids tijdens de wandeling over looproutes e.d.
  • De gids kan de wandeling beëindigen als de deelnemers zich onvoldoende houden aan de richtlijnen of als de gids zich onveilig voelt.

Na de wandeling

  • Mochten deelnemers zich na de tour melden met corona besmetting dan zullen wij de deelnemers van de desbetreffende groep informeren.

Heb je vragen of twijfels, neem vooral contact op met Maartje: maartje@buurtgids.nl of 06 1920 0148.