Ga naar inhoud

Over Buurtgids

De visie van Stichting Buurtgids

Stichting Buurtgids gelooft in een wereld waarin iedereen zich welkom en thuis voelt in zijn of haar buurt, waardoor betrokkenheid bij de buurt en haar medebewoners toeneemt.

De missie van Stichting Buurtgids

Stichting Buurtgids streeft naar een zo maximaal mogelijke betrokkenheid van bewoners bij hun buurt.

De impact die we willen realiseren

We organiseren, óók omdat het leuk is, maar ook omdat we in de positieve werking van deze tours geloven. We hebben hier een concrete, onderbouwde en gestructureerde strategie voor. Dit noemen we onze Theory of Change of simpelweg verandertheorie. Daarin hebben we drie hoofddoelstellingen:

  • Bewoners herkennen elkaar in de buurt.
  • Buurtbewoners zetten zich vrijwillig in voor de buurt.
  • Maatschappelijke initiatieven en betrokken ondernemers hebben we duurzame relatie met buurtbewoners.

Download hier de ToC Buurtgids 2020 – voor extern om in het groot te bekijken.

Buurtgids in 2 minuten

 

De gemeente vertelt….

 

De buurtgids vertelt…..

 

Het buurtinitiatief vertelt….
Voorzitster van de stichting Sandra vertelt……
Terug in de tijd!

Annemarie van der Veen won in 2016 met haar idee ‘de Amsterdam Boiling Award’, een instant crowdfunding voor ongeduldige stadsmakers. Dit gaf haar de boost om het idee verder brengen. Zij vond Feye van Olden en Luca van der Putten, die zij kende via de Buurtcamping, waarmee zij samen het concept verder heeft ontwikkeld en de eerste pilots hebben uitgevoerd. Deze bleken een succes en Buurtgids verdiende een eigen juridische entiteit waarmee de doelen beter na te streven werden. Daartoe is eind 2017 Stichting Buurtgids opgericht. Sinds begin 2019 is het team uitgebreid met nieuwe bestuursleden en een volwaardig uitvoerend team.